Tila ja tuotteet

Penttilän tilalla Pälkäneen Aitoossa on viljelty ja oltu pellepelottomia samassa suvussa jo 1800 luvun loppupuolelta alkaen.

Tilalla on lypsetty lehmiä, kasvatettu emokanoja, tilalla on ollut maatiaisrodun jalostussikala ja lampaita. Tila on ollut kotieläintila vuoteen 2006 asti. Perunaa on viljelty –80 luvulta viime vuosiin.

Tällä hetkellä tilalla jalostetaan naapuritilojen raaka-aineista erilaisia perunapohjaisia tuotteita, joista päätuote on perunarieska. Lisäksi tehdään Urjalasta Paijan tilalta tuotetusta possunlihasta erilaisia baijerilaistyyppisiä makkaroita.

Tuotteita on saatavilla vähittäiskaupoista Pirkanmaalta, Hämeestä, Porin seudulta ja pääkaupunkiseudulta, tamperelaisista ravintoloista ja kesäaikaan lähialueen tilamyymälöistä. Omaa myyntipistettä ei ole.

Yhteystiedot

Penttilän tila
Heikki Penttilä
0400504788
heikki@pottufarmi.fi
Twitter: @HePentt
Instagram: Pottufarmari
www.pottufarmi.fi
www.facebook.com/Penttilantila
YouTube: Pottu Farmi

Tuotteet

Penttilän tilan perunarieska

Ainekset: keitetty peruna, vehnäjauho, kananmuna, kylmäpuristettu rypsiöljy, sokeri, suola

Penttilän tilan juuresrieska

Ainekset: Peruna, porkkana, palsternakka, vehnäjauho, kananmuna, rypsiöljy, suola

Perunatortilla Tortilla de patatas

Ainekset: peruna, kananmuna, rypsiöljy, sipuli, valkosipuli, pippuri, suola

Bratwurst ja Leberkäse

Paijan possunliha, vesi, suola, fosfaatti, nitriitti, askorbiinihappo

Bratwursti on nakkisuoleen tehty esikeitetty grilliin tai parilalle sopiva makkara.

Leberkäse on keski-eurooppalainen uunissa paistamalla valmistettu makkara, joka soveltuu grilliin, leikkeleeksi, salaattiin, pizzan päälle ym.